Je hebt hart voor de zaak en je vindt het niet erg om een tandje bij te zetten. Je beseft helaas wel dat het werk nooit af is. Sterker nog, het lijkt alleen maar drukker te worden! Een ellenlange takenlijst, een overvolle mailbox, studenten en collega's die van alles van je willen etc.

Hierdoor raken we moe, geërgerd en ongeconcentreerd. Je bent niet de enige!

Lees meerLees minder

Weg-met-WerkstressIn de top 10 van bedrijfstakken met het hoogste percentage burn-out staat het onderwijs op nummer 1! Wil je energie overhouden na een werkdag? Wil je je focus behouden? Wil je dat het werk dat gedaan moet zijn af is? Dat kan! In de training gaan we bekijken en oefenen hoe:

  • Je prioriteiten stelt
  • Je het beste je dag kunt indelen
  • Je afrekent met uitstelgedrag
  • Je omgaat met verstoorders
  • Je grenzen stelt en bewaakt

Werkwijze:

Weg met Werkstress is een combinatie van training en coaching. Tijdens de training leer je hoe je prioriteiten stelt en hoe je omgaat met verstoorders als e-mail, collega's en telefoontjes. Het geeft inzicht in hoe je je werkdag het best kunt indelen, waarom we taken uitstellen en wat de invloed van wilskracht is op onze prestaties. Op een interactieve manier wordt er een koppeling gemaakt tussen theorie en praktijk. De training is opgebouwd volgens het didactisch model van De Galan. Hierbij is het van belang dat de theorie direct op verschillende manieren wordt toegepast.

Uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld 66 dagen duurt om een nieuwe gewoonte aan te leren. Met een training ben je er dus nog niet. Je moet de nieuwe kennis, vaardigheden en attitude nog gaan toepassen. Twee maanden na de training vindt er het eerste 1 op 1 coachgesprek plaats. Tijdens dit gesprek is er aandacht voor welke vooruitgang er is geboekt en wat de ontwikkelpunten zijn. Weer 2 maanden later vindt er het tweede en laatste coachgesprek plaats. De aanpak is oplossingsgericht. Deze attitude vraagt om een nadruk op krachten en complimenten. Wat gaat er goed en wat kan er beter?

Kosten:

Deelnemers : minimaal 8, maximaal 12
Training : 2 dagdelen

Coaching : 2 uur p.p.
Locatie : in-company
Dagtarief training : € 2000,-
Uurtarief coaching : € 135,- p.p.

Kosten:

Voor een groep van maximaal 14 docenten zijn de kosten €1000,00 per dagdeel (totaal dus €3000,00 of €4000,00 inclusief materiaal, exclusief reiskosten).
Locatie op school/locatie van de opdrachtgever. 

Aanmelding:

Aanmelding is op dit moment uitsluitend mogelijk voor voor teams/groepen, tenzij anders vermeld; data in overleg. Het is ook mogelijk met meerdere groepen tegelijk te trainen.