excellente docentZo word je een excellente docent!

Oei. Dat is even wennen. Had je vroeger als docent met een vaste aanstelling weinig te vrezen, nu wordt je werk ineens beoordeeld. Sterker nog, aan die beoordeling worden consequenties verbonden. Er wordt een dossier gevormd over je functioneren en soms is je baan opeens niet zo zeker meer.

Blijf je ontwikkelen

Eigenlijk is dat niet eens zo gek. Waarom zou je als docent uitgeleerd zijn als je eenmaal je lesbevoegdheid op zak hebt? Juist in een vak waar zoveel van je geëist wordt, waar je nieuwe vaardigheden moet blijven ontwikkelen, is stilstand funest. En dat beginnen schoolleiders, schoolbesturen en de inspectie ook in te zien. Alle reden dus om je te blijven ontwikkelen en een excellente docent te worden.

Orde, een voorwaarde om een boeiende, inspirerende  docent te kunnen zijn

Orde houden, een goed klassenmanagement voeren, leerlingen actief laten leren. Dat is niet zo eenvoudig. In de praktijk kom je er al snel achter dat je juist dat niet op de lerarenopleiding leert. Maar het zijn wel voorwaarden om jouw leerlingen te laten leren. Om een boeiende, inspirerende  docent te kunnen zijn. En om met plezier voor de klas te staan. Bovendien zijn dit ook vaak de punten waarop het management je beoordeelt.

Pas het geleerde de volgende dag al toe

Ik help docenten een excellente docent te worden. Een ontspannen, zelfverzekerde docent die een prettige sfeer in de klas heeft. Waarbij leerlingen echt tot leren komen. In de training de orde in orde in de klas  combineren we theorie met de dagelijkse praktijk.  Je leert onder andere hoe je grenzen stelt en bewaakt en hoe je leerlingen kunt motiveren en activeren. Je kunt het geleerde de volgende dag al in je klas toepassen.

Laat je leerlingen actief leren

Vraag jij je weleens af wie er tijdens de les het hardste werkt? En moet je vaak bekennen dat jij dat bent? Dan maak jij je leven een stuk gemakkelijker met de training Activerende didactiek en samenwerkend leren. Tijdens deze training leer ik je aan de hand van alledaagse klassensituaties hoe jij je leerlingen actief laat leren. Na de training weet je hoe je goed gestructureerde lessen kunt geven waarin aandacht is voor activeren, differentiëren én samenwerken.

Kijk hier voor meer informatie over deze trainingen.