Deze maand is het 21 jaar geleden dat ik startte als ZZP’er. Tot 2017 had ik er een baan in het onderwijs naast in het V.O., MBO en de laatste jaren in het HBO als lerarenopleider en trainer. Afgelopen januari had ik zo’n grote opdracht dat ik samen met 10 ingehuurde freelance trainers de docenten, teamleiders en directeuren van een ROC trainde. Dat vond ik een mijlpaal, met zoveel mensen onze bijdrage aan beter onderwijs leveren!
Daar wil ik de komende jaren graag mee doorgaan.

Daarom bied ik weer een aantal 1-daagse open inschrijvingen in Nijmegen aan. De trainingen zijn van 9.30-17.00 uur en kosten € 350,00 (BTW vrij), inclusief lunch, koffie, thee en materiaal.

21e eeuwse vaardigheden in je lessen: 14 juni en 13 september 2019

21e eeuwse vaardighedenUit onderzoek blijkt dat de 21e eeuwse vaardigheden nog weinig doelgericht en structureel aan de orde komen in het onderwijs. Er is beperkte aandacht voor de vaardigheden en in reguliere methodes komen ze weinig substantieel en systematisch voor.
Vooral creatief, probleemoplossend en kritisch denken en handelen zijn nog weinig uitgewerkt. Dit zijn ook de vaardigheden waarover docenten aangeven behoefte te hebben, aan meer kennis en inzicht in wat de vaardigheden concreet inhouden en aan lesmaterialen voor concrete houvast in de praktijk. Daar gaan we deze dag dan ook mee aan de slag.

Voor meer informatie en aanmelding ga naar de agenda.

Oplossingsgericht werken met leerlingen: 5 juni en 27 september 2019

oplossingsgericht werkenIn de training gaan we aan de slag met:
Wat is oplossingsgericht werken? Hoe kan ik dat inzetten in de klas en in individuele gesprekken met leerlingen?
Oplossingsgerichte gesprekken voeren: Je kan structuur in gesprekken met leerlingen brengen. Je kan de verschillende fases in een oplossingsgericht gesprek doorlopen. Je kan de leerling aanzetten tot reflectie door de leerling te laten onderzoeken wat voor hem de juiste oplossing/keuze is en hoe hij desbetreffende competentie verder kan ontwikkelen. Je leert de leerling zelfverantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen leerproces, je leert hem/haar de koppeling te maken van theorie naar praktijk en je leert hoe je leerlingen inzicht geeft in eigen persoon en handelen. Verder leer je welke taal hoort bij oplossingsgericht werken en krijg je verschillende handige tools, die je morgen kunt inzetten in de klas of bij individuele leerlingen.

Voor meer informatie en aanmelding ga naar de agenda.

Formatieve assessment 28 juni en 4 oktober 2019

formatieve assessmentFormatieve assessment is een manier om leerlingen/studenten te helpen een volgende stap te zetten in hun leerproces. Je focust daarbij op hun ontwikkeling. Dit doe je door leerlingen de juiste vragen te stellen en feedback te geven op het leren (teacher assessment). Maar leerlingen/studenten leren ook van gesprekken met hun klasgenoten (peer-assessment). Bovendien leren ze om te reflecteren op hun eigen leerresultaten (self-assessment).

Voor meer informatie en aanmelding ga naar de agenda.

De vijf rollen van de docent 13 juni en 6 september 2019

5 rollen van dooentenDocenten die de vijf rollen goed beheersen, beïnvloeden op een positieve manier het leerproces en de leerling-resultaten en hebben een optimale basis om meer complexere vaardigheden te ontwikkelen, differentiëren en gepersonaliseerd leren.
In deze training leer je:

  • Wat de vijf rollen van de docent zijn en welk gedrag erbij hoort
  • Hoe je een goede les met structuur geeft
  • Hoe je lesdoelen formuleert en evalueert
  • Hoe je de aandacht krijgt in de les
  • Hoe je grenzen stelt en een prettig leerklimaat creëert
  • Hoe je leerlingen activeert en motiveert

Voor meer informatie en aanmelding ga naar de agenda.

Ik kom natuurlijk ook nog steeds graag bij jou en je team op school om deze en andere trainingen te geven. Verder coach ik teams (lees meer) en begeleid ik management (lees meer) om visie en missie van de school te vertalen naar de praktijk.

Graag tot ziens bij één van de trainingen.

 
Hartelijke groet,
Carol Lamers
foto carol

www.deltatrainingen.nl  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  |  tel. 06 - 51 98 58 88